31 dec

image359Fan vad dålig jag har blivit på att blogga varje dag..måste skärpa mig.
Jag och David vaknade halv ett idag. När vi gick upp satt mamma och Anders redo vid frukostbordet med ett berg av mackor, ägg, fil, kaffe, ja allt möjligt..det var bara att slå sig ner och hugga in helt enkelt.
Vid två åkte David hemåt.
Allt är fixat inför kvällen, nu återstår bara att fixa sig själv.

Klädsel:
Klänning, svart och silvrig
halsband, silvrig kedja med svart blomma
örhängen, svarta blommor
armband av Jenny
Genomskinliga strumpbyxor
svarta stövlar med låg klack
liten svart väska

Hår:
utsläppt med glitter i såklart!

Jag ska vara hos Jenny klockan 18.30, har ca två timmar på mig att fixa mig. Tajmat!

slappisdag

Igår gick jag upp vid 11, fortfarande halvt sovande, hade somnat fem på morgonen. Åkte till vällingby och gjorde ett skolarbete med några tjejer i klassen, det gick finemang!
Efter det åkte jag hem till David, jag hade ju glömt min väska där, klantarsel.
Fick pussa på honom i typ tjugo minuter, sedan kom mamma och hämtade mig som hade vägarna förbi.
Vid sex skulle mamma åka till sin bästa kompis som fyllde år, men jag orkade verkligen inte röra på mig nå mer så jag stannade hemma, städade rummet lite och åt en broccoli-paj som mami köpt hem.
Lite senare på kvällen mötte jag upp David i Vby..vi åkte hem till mig och glodde på två filmer!
Bland annat Heartbrek Hotel, har sett den tre gånger innan, men den är ju underbart bra!


lördag

Eftersom vi är nyinflyttade hos pappa så har vi inte hunnit sätta upp mina rullgardiner än och ja, det var ljust på morgonen, plus att jag har tre småsyskon som springer omkring och lever rövare från ungefär klockan åtta på morgonen - trots detta låg jag och Jenny kvar i sängen till tolv. Resten av familjen drog in till stan på bio medans jag och Jenny gick upp, gjorde iordning frukost och åt samtidigt som vi kollade på Lotta på bråkmakargatan på tv.
Efter det sminkade vi oss och klädde på oss för en tur på stan. När vi väl kom ut var det skitväder! Bussen såg vi åka förbi och där började väl min dåliga dag.
När vi kom till Bplan missade vi tuben också.
De två första affärerna vi gick i var det så mycket folk att man knappt kunde andas. Köerna sträckte sig över hela affärerna och dumma kärringar sprang omkring med barnvagn bland kläderna. Skaffa barnvakt om ni ska ut och shoppa en lördag när det är mellandags-rea?
Vi mötte Daniella och traskade runt i affärerna. Klockan började närma sig fem och vi träffade Isabella, Michelle och hennes kompis. När vi stog och snackade kom två negrer fram till oss och började prata engelska. Alla var hyfsat trötta efter en lång dag på stan och hade ingen speciell lust att koncentrera sig på engelska just då, men vi stannade och var trevliga ett tag. De undrade om vi visste någon bra krog och dessutom frågade de om vi var brats. De hade hört att det var "fint" att vara brat i Sverige. Haha.
Dagens köp:
Jeans, skor, örhängen och en tjocktröja. (provade nyss jeansen och dom är ju fanemej supertighta i midjan..kämpade typ en kvart för att få igen skiten, bra att dom var på rea och jag inte kan byta, 700 kr slängda i sjön)
Iallafall så slingrade vi oss ifrån dom två killarna och åkte hemåt..eller rättare sagt mot David där Jombe också var. Det enda jag och Jenny passade in idag var väl Nockebybanan, så det var ju skönt...enda tills han mittemot mig började kommentera vårat blonda hår.
Väl hos David åkte vi iväg och handlade mat. Jag, Jombe och Jenny fixade woken medans David dukade, vilket samarbete! Sedan slog vi oss ner med levande ljus och hela fadderuttan! Det var dagens absoluta höjdpunkt måste jag säga, riktigt mysigt!
Efter det kollade vi på en film vi hyrde, Black Christmas. Inge vidare bra om jag får säga det själv.
En liten åktur till macken i Bplan blev det sen (där vi förövrigt såg Armani, han chillade vid kassan med en korv i handen) och efter det hämtade vi upp Ian och återvände till David. vi satte på en ny film och Jombe och Jenny åkte hem till Jombe för att lämna nycklar till hans bror som var utelåst eller något sånt. Hampus kom förbi, long time no see kan man säga!
Jombe och Jenny var supersega på att komma tillbaka, men när de väl gjorde det så drog vi alla till Brommaplan i två bilar, killarna gick in på Ralles och jag och Jenny väntade på hennes pappa, samtidigt som jag kom på att jag glömt min väska med kamera, plånbok, laddare, nycklar, ja hela köret, hemma hos David. Detta var nog droppen. Det var länge sedan jag grät för skitsaker men nu kunde jag verkigen inte hålla igen och detta gjorde att jag tyckte det var pinsamt att säga hejdå till killarna inne på Ralles också - dålig stil av mig.
När jag och Jenny väl var på väg hem fick jag något i vänstra ögat som gjorde förjävligt ont. Jag satt och åmade mig hela vägen hem och väl hemma var mamma tvungen att öppna dörren åt mig också, nycklarna hade jag ju glömt.
Det finns massa saker jag inte tagit med, men eftersom jag inte vet exakt vilka (vuxna) som läser min blogg så låter jag det stanna mellan oss som var där.
Dessutom kunde jag inte sova hos David eftersom jag ska vara hos Fredrika klockan ett imorgon, hade inte träffat mamma på typ två dagar och hade kassar och skit med mig från stan. Suck.
Sovdags, innan något mer dumt händer, god natt

fredag 28 dec

Ja, det var igår, det. Jenny kom vid åtta-tiden. Jag var hos min pappa på Ekerö.
Vi slog oss ner och kollade på tv, sjätte sinnet var igång på trean. Den filmen är svår att tröttna på, har sett den ungefär fyra gånger, men jag brukar ju kolla sönder filmer.
Efter filmen bastade vi och snackade lite skit, det var superskönt!
Sedan: film. Kommer inte ihåg vad den hette, men Jenny somnade iallafall i soffan efter tio minuter och jag glodde på laptopen, så upphetsande var den filmen!

gamla bilder hittade

Sitter just nu vid laptopen hemma hos papi med Jenny bredvid mig i soffan, hittade gamla bilder, look:

image354image355image356image357

Tova kommer döda mig för den första bilden, har för mig att hon inte gillar den, men hon älskar mig ändå, tack och lov <3

igår..

..vaknade jag och David klockan 11 av väckarklockan..varför han hade ställt den har jag faktiskt ingen aning om men vi vaknade till bra musik iallafall! Åkte hem runt halv två och vid tre lämnades Linn över till mig, barnvakt. Vid halv åtta åkte jag hem med henne. Mot slutet vid sex ville jag faktiskt bara stänga in mig i ett rum och sova! Så trött var jag på barn och katter just då. Inte en jävla unge ska jag ha var det enda som kretsade i huvudet.
När jag kom hem hade jag knappt en timme på mig tills jag skulle möta Jenny, Tova, Matilda och Frida i Vby. Kvällen blev het okej faktiskt, Jag var ju inte speciellt taggad från början så jag hade inga höga förväntningar.
Det slutade i samma säng som Jenny vid en tid långt in på morgonen och idag vaknade vi väl runt 10-11.
Klockan 12 gick vi upp till Vällingby och käkade en välbehövande lunch i Vällingehuset! Pasta för Jennys del och en kycklingsallad to moi! Sega som två små kolor var vi kan man väl lugnt säga,
Efter någon timme eller två, tog vi bussen hemåt. Haha, jag måste bara säga att det var väldigt konstiga människor i Vällingby idag!
Berättar om dagen senare, nu ska jag oh Jenny kolla vidare på Sjätte Sinnet som går på trean från 21.30-22.00
hörs sen snyggingar, pussss

ibland får jag fanimej till det!

> om du måste välja?

jag: mellan?

> mellan sex, pengar och våfflor?

jag: först sex och sen pengar så att jag kan gå och köpa våfflor

> bra svarat!

annandagen, eller vad det nu heter

Aj Aj Aj Aj Aj Aj..det bara dunkar i mitt huvud. Låg i sängen till ett, sedan var jag tvungen att gå upp för faster kom över med julklappar.
Jag kände mig inte i topp direkt, håret åt alla håll och sminket under ögonen. Klä på mig behövdes knappt för jag hade somnat med tröjor på. Mamma kom in och undrade varför mjölken, osten och smöret stog framme i köket när hon vaknade. Det undrar jag med kan jag säga, men jag var nog iallafall skyldig till en nattmacka runt tre-tiden..he he he. Jag, mamma och faster Mia satt och snackade skit i några timmar och sedan åkte vi alla tre till Coop och handlade mat. Jag plockade på mig en rejäl påse choklad, det var jag väll värd? (Jag skiter i om jag inte var värd det)
Ikväll ska jag träffa David, vet inte vad som ska hittas på, men ingen fest iallafall.. höhö.
Pusshej leverpastej

image353
söta !

juldagen

Igår åkte jag över till pappa och firade en liten mini-jul med honom, Maria och mina syskon. Jag gav och fick julklappar. Och så julmaten igen! Supergod, men fan så tjatig! Sedan fikade vi med en nybakad kaka och hemmagjort julgodis, mumsi!
Såsmåningom körde pappa hem mig till David, jag inspekterade hans nya julklappar och så kollade vi på Jönssonligan!
Vid åtta hämtade mamma mig för att åka hem och äta lite....guess what....julmat! Någon timme senare blev jag hämtad för att åka hem till Jenny och bubbla! Matilda var där också, och lite senare kom Davids någonting..på g? Hehe. Det var iallafall riktigt trevligt må jag säga!
Var hemma runt.. 2-3 kanske. Helt ärligt har jag ingen aning, var ganska glad i hatten! Men vi säger halv tre, det låter bra.
Pusss

kul jul

Nej. Till och med pappa ringer och säger att julen inte är speciellt rolig. Jag och krille gick och diskuterade det ikväll också. Men slut på tjatandet. Vill du se några bilder kanske? Pinsamma bilder från Ayia Napa 07? Fyllebilder? Osminkade bilder på mig och mina vänner? Pussbilder?
Det får du inte..dryg jag är!
Jag är på ett litet retsamt humör känner jag.. samtidigt som jag har ont i magen av kakor och choklad. Men det är ju det som hör till. Jul = viktuppgång. Oj, vad alla flickor blir hysteriska när dom ställer sig på vågen efter jul. Själv orkar jag inte bry mig längre! Ett eller två kilo hit och dit, skitsamma. Fast lite ångest har jag över att jag tränat tre gånger sedan jag köpte mitt halvårskort. Och nej, det är inte ångest över träningen, utan för att jag slängt ut 2000 spänn på att ha ett kort liggadens i plånboken helt oanvänt.


24 dec

image352Dagens andra inlägg.. Jag hade inga speciella förhoppningar över julen..detta år har inte känts lika speciellt som alla andra. Ja, de flesta av er kan ju kanske förstå varför, en saknas. Men för övrigt så känner jag att nej, det känns inte lika speciellt, förväntansfullt. Julmaten smakar ju likadant som den har gjort i alla år, klapparna är precis som man önskat sig, platta. Jag somnade framför Kalle Anka. Julen för min del är som vanligt uppdelad. Mamma idag, pappa imorgon. Vartannat år. Smart lösning va? Huh.
Just nu känner jag att jag bara vill hitta på något.. åka någonstans, gå ut och träffa någon. Men nej, alla ska umgås med sin släkt. Är det bara jag som är trött på att sitta och vara trevlig? Jag vill ut och ha kul, sätta på en bra film, vad som helst. Det är bara fika, fika, fika. Prata om dom alldeles bedårande julklapparna man fick, och så ska dom leka sönder min katt. Min katt.
Nu har jag slängt av mig klänningen, tagit på mig mjukisar och stängt in mig och Tigger i mitt rum.
För mig är nog dagarna efter julafton bättre än idag..det är då man får träffa sina kompisar och se hur glada om är för sina klappar och dom får se hur glad jag är för mina, och dessutom får jag shoppa bort en del av pengarna på mellandagsrean. Det kallar jag lycka.
Jag funderar på att bara ta bussen till vby och lösa ut mina trisslotter. Jag har ju trots allt vunnit 75 kr. Men allt är väl ändå stängt nu?
Förlåt för ett kanske lite deppigt inlägg, men julen är ju faktiskt ganska överskattad, så jäkla kul är det inte längre. Och ingen snö får man heller.
Jag saknar David, pusshej

julafton

Jag hoppas alla ni får en riktigt bra julafton och allt ni önskar er! Själv har jag redan fått dom tre bästa julklapparna jag kunde få. Nu är resten av julklapparna, maten, julkänslorna, kalle anka, julmusiken och alla önskningar bara en stor bonus för mig. För bra för att vara sant kanske? Bloggar mer snart! /Mikaela

image351

laa la la

Sovdags!
Eller..tv och korsord för min del. Sedan om jag är vaken vid tolv så ska jag slänga iväg ett god jul-sms till alla som jag tycker ska ha det av mig! (annars får ni imorn)
Smsen tycker jag är en av de roligaste momenten under julen, alla söta hälsningar man får!
God Jul i förskott till er som jag inte har numret till!
och sov så gott, händerna ovanför täcket inatt!

..varför går det förresten inte att ladda upp bilder?
irriterade...

pusss

söndagskväll

Sådärja, ikväll har jag kollat på när mamma och Anders lagat mat för fullt tills imorn, gud vad mycket man ska äta under julen, men inte har jag något emot det, inte! Supergott.
La mig och kollade på film med mamma och Tigger, men både jag och Tigger somnade så det var ju ganska oskönt. Filmen var bra så långt jag såg iallafall, lite fantasy typ. Jag gillar sånna världar, som sagan om ringen och sådana, det är gulliga världar tycker jag. Och tuffa kläder. Stora kappor och långa, plufsiga klänningar. I Adore it.

till tova

image350

Du och jag, föralltid. Älskar dig

söndag


image349Idag är det söndag, och fjärde advent. Ja, tiden går ruskigt fort ibland.
När jag vaknade imorse var jag typ fortfarande onykter. Usch säger jag bara. Fick ett sms av Jenny vid halv tolv:
"Kul att jag jobbar och typ fortfarande e full ;)"
Jo, livet är hårt ibland, men det är allt bra roligt också!
Jag har inga planer för dagen förutom att åka och handla mat med mamma. Hela kylen är ju numera full av julmat och det är ju det man kommer leva på fram till nyår, ni vet så som det alltid är. Till lunchen tar man fram allt som blev över från julbordet på julafton, och inte orkar man ställa sig och laga middag så det blir samma visa där. Och så fortsätter det, dag efter dag.. men jag klagar inte eftersom jag älskar julmat. Det är varierande, ta vad du vill

Jag börjar fundera på om man säljer kattungar när dom är tolv veckor för att man vet att dom kommer i trotsåldern vid tretton veckors ålder. Ja, Tigger är i en riktig jävla trotsålder. När det gäller honom är det verkligen antingen eller. Antingen är han totalt galen och river halva huset, eller så vill han kramas och gosa och sova och kela med oss. Men han är allt bra söt. När man har en liten katt behöver man aldrig känna sig ensam. Han finns ju alltid där.
Jag ska försöka lägga in bilder på honom så jag kan visa min lille kissemisse för er.

lördag

Hallå där.
Det var egentligen planerat att jag skulle vara hemma ikväll. Var ganska taggad på en hemmakväll med filmen Elf som gick klockan 21.00, men Jenny smsade mig och sa att hon skulle till David, så jag tänkte, vad fan, varför inte? Festkåt som man är. Orkade ändå inte sitta hemma själv och uggla. På vägen dit skrev David till mig att jag kunde sova med honom, tänkte göra det också, men klockan blev mycket och han hann somna innan jag var på väg därifrån. Synd, hade gärna sovit med honom, men vi ska nog ses imorgon.
Snart är det julafton, jag kan inte fatta det. Men jag har å andra sidan fått en jäkligt underbar julklapp.
puss och kram, ses på stan

triss


image348
Vann nyss 25 kr på en trisslott. Alltså plus minus noll, eftersom dom kostar 25!
skulle bara säga det






<3

tillsammans är man mindre ensam

image346 image347
puss

humm

http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70771787_852__,00.html

Ingen som jag har pratat med märkte någonting, sjukt.

tv

Gick nyss igenom tv-tablån för dagen och såg lite roliga filmer som går idag, bland annat Grinchen klockan 18.00 och Elf klockan 21.00. Två mysiga filmer som passar perfekt såhär i juletider!

Grinchen                                  Elf (jätterolig)
image344 image345

lördag

Vaknade runt..jag vet inte, elva kanske, halv tolv. Allmänt ont i huvet och magen. Ja, en salig blandning av allt möjligt.
image342
Men samtidigt är jag väldigt glad idag.
David gick för ungefär en halvtimme sen. Jag säger bara det, zoologi :(
Idag ska jag bara ta det lugnt, inga planer. Att gå igenom min nya korsordstidning eller min bok skulle inte vara helt fel. Boken ska ju ändå vara utläst snart. Dessutom är den jäkligt bra!

Ni har nog hört talats om den, eller till och med läst den.
Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist
image343

fredagen

Igår hann jag med allt, otroligt nog. David hittade dom sista klapparna i stan och jag hann hem lagom till att börja göra mig iordning för kvällen. Vid halv åtta var jag hos Liza med vissa spettor + tova. Därifrån åkte vi till julfesten. Jag tycker, precis som Tova, att festen var lyckad enda tills ungefär klockan ett, då Tova märkte att hennes kamera och mobil blivit snott från väskan som hon bar på sig hela kvällen, som dessutom hade två spännen. Vissa människor är för smidiga. Jag ägnade ungefär 2½ timme till att få fram min och Tovas jackor, tillslut hittade jag min, men inte Tovas. Den var också snodd..eller baxad kanske man skulle säga vid det tillfället. Haha, patetiskt att folk inte nöjer sig med sina egna prylar.
Jag kände att jag själv hade lite väl tur igår, jag blev inte av med något från min väska, en tjej kom med min jacka på en galge och frågade vems det var, så den fick jag. När jag gick in i garderoben hittade jag min tröja och min halsduk i olika hörn. Men borta var dem inte iallafall. Dessutom ringde min mamma och berättade att jag fått en väldigt fin julklapp, och den var väldigt fin kan jag säga dig.
Vi ringde Armani (Jag såg på hans taxi-kort att han heter Arman, Jenny) och snäll som han är körde han mig och David hem till mig och Jenny och Liza hem till Jenny. Gratis. Kontakteeeer.
Vi var väl hemma runt 3-4 och slockande nästan direkt, lite sådär småberusade (jätte) efter en del gratis-sprit under kvällen.

Snart julafton! Här har vi tomte-hampe! Woho
image341

jag kör en dagens från jenny

Dagens humör: glad!
Dagens borde: sluta dricka så mycket cola
Dagens klädsel: på dagen blir det jeans och kvällen klänning
Dagens planer: vby, stan, liza, julfest
Dagens längtan: Julfesten ikväll
Dagens fundering: hur jag ska hinna med dagen
dagens frisyr: utsläppt
Dahgens beroende: Choklad
Dagens tråkigaste: alla åkturer
Dagens materiella vill ha: massor av nya kläder.
Dagens tidning: min korsordstidning
Dagens låt: Alicia Keys - No one

äntligen fredag


image340Ja, äntligen fredag och jag ser fram emot denna dag väldigt mycket!
Först ska jag till Vby och byta julklapp med Jenny, sedan hem och göra mig iordning och åka in till stan med David, han är inte riktigt färdig med klapparna än!
Efter det ska jag hem och göra mig iordning för att åka hem till Liza och träffa alla jag bett följa med på julfesten ikväll, och därifrån åker vi dit. Det kommer nog bli superkul hoppas jag!





torsdagen

Igår vaknade jag 20 minuter innan jag egentligen började. Jag visste attom jag skulle åka till skolan skulle jag endå komma försent och jag vet att nu dom sista dagarna har vi i stort sett bara håltimmar. Ja, jag stannade hemma. Heter man Mikaela Holm har man visst ganska lätt för att stanna hemma från skolan. Undra om jag inte kan sjukanmälningsnumret utantill snart. Jag ska skärpa mig nästa år. Bra nyårslöfte.
Jag stannade hemma och bråkade med Tigger till halv 3, då jag åkte iväg och barnvaktade lite! Vi kollade på Djungelboken. Sedan åkte jag hem till David och därifrån på bio med David, Jombe och Jenny. Vi såg American Gangster, den var faktiskt riktigt bra! Kolla trailern:



Frank Lucas var hur tuff som helst. En riktig man kan man ju lugnt säga.
Det enda jag inte gillar med action och kriminalserier är att man ofta får se döda männsikor i bårhuset. Jag blundar gärna då eftersom det påminner mig för mycket om min bror.
Efter filmen körde Jombe mig och Jenny hela vägen hem, snällt!
Puss

all i want for christmas is you

onsdag

Hej svej!
Idag är det onsdag. Alltså en dag kvar i plugget och sedan jullov. Härligt!
Började halv nio med svenska. Vi hade jul-tema och gjorde jul-lekar. Det var roligt även fast mitt lag förlorade.
Vid halv tio var det final i Curare! Skitkul, även fast det laget jag hejade på inte vann. Men tappert kämpat! Turtles vann!
Well well..hade Fek i en timme och vid ett åkte jag och Jenkan in till stan, vi orkade inte vänta i en timme och sedan ha idrott..så kul är det ju faktiskt inte!
Vi mötte David, Jombe, Ian och Engelbrekt först ett tag, sedan julshoppade vi själva ett tag och vid fem-tiden träffades vi igen och åt middag i kungshallen! Det var trevligt!
Jenkan köpte massa julklappar och jag köpte bara saker till mig själv. Ego-trippad som jag är. Men jag ska faktiskt vara duktig och köpa julklappar på fredag.
puss

film

är inte denna underbar?



Michelle

Grattis mimmi på 15års-dagen! Hoppas du får världens bästa dag.

image339

älskar dig
/storasyster

män är ju som dom är..

Ni kanske kommer ihåg att Anders absolut inte skulle ha katt?
Det blev som jag och mamma trodde.. vem kelar och framförallt busar mest med Tigger? Anders
Ja, det var ju det vi visste hela tiden.
När jag ringde honom på jobbet idag var det första han frågade "hur mår Tigger?"
Just nu står Anders och lagar mat. Jag antar att Tigger hoppar upp på diskbänken för jag hör Anders säga "aj aj, inte göra så, säger pappa!". Haha, ibland blir jag bara så full i skratt. Jag tror att det är ett typiskt kill-beteende.
Ett gulligt killbeteende!

tisdagkväll

Hem, ljuva hem säger jag bara.
Jag är så jädrans trött! Och min huvudvärk är inget att hänga i granen. Lite då och då känns det dessutom som att min mage ska vrida sig ut och in. Jag har varit nära på att gå hem från skolan för att bara lägga mig och sova, hela dagen. Men nog stannade jag.
Väl hemma runt kvart i fem slår man sig ner vid datan. Då kommer såklart Tigger och lever rövare, går över tangentbordet, lägger sig också. Sitter en cm från datan och jagar musen och när jag går på toaletten och kommer tillbaka har han lyckas klicka fram 22 internet-rutor. Att han sedan rev sönder ett par av mina strumpbyxor och lyckades trilla ner i min pappperskorg är jag inte ett dugg förvånad över.
Well, well.. ikväll? Jaa.. Desperate Housewives är ju slut. Damn it. De va ju det man längtade efter hela tisdagen.

Det enda som kommer ikväll (förutom sex and the city & 2½ men som kommer varje natt) är väl "miffo" på trean klockan 21.00.

image338

ny blogg! och jag är en bloggtönt

Yes! Ännu en blogg har kommit till världen. Min granne Sandra. Gå in: www.sandraerkeus.blogg.se

image337

Om jag kollar på alla bloggar jag läser per dag och räknar dom kommer jag upp i ett kanske lite pinsamt antal: 20 stycken. Hjälp, jag har blivit en riktig bloggtönt

detta är 100 % seriöst

Klädsel
Vad har du på dig idag:
ingenting..
Vad använder du just nu för skor: träskor
Favoritfärg på kläder: hudfärgat

Senaste person som

Sov i din säng: min mattelärare och jag
Du pratade med: ingen vill prata med mig..

Senaste
Låt du hörde:
Darin-skivan spelade jag i min CD-spelare igår. (bästa)
Film du såg: igår satte jag på en intressant film som handlade om övergödning
Mat du åt: mat? choklad (enda seriösa)
Kram: jag kramade mamma när jag gick hemifrån idag..
Puss: ..och pussade henne på kinden
Fest: jag har aldrig varit på fest
Känslan: Jag har en känsla av att vilja spela the sims 2
Ilska: Jag var lite arg förut när vi slapp engelskan.
Resa: Fuderar på att strunta i Magaluf i sommar. Det kommer bli så sena kvällar och en ungdom måste få åtta timmars sömn, det har jag läst.
Glädje: Jag är glad nu för att jag är i skolan
Dröm: Att testa på att dricka alkohol
Boken du läste: bibeln
Personen du träffade: matte-data-klassen sitter mittemot mig. Söta.
Personen du pratade i telefon med: jag ringde mormor igår
Personen du fick sms av: får inga sms för jag vet inte hur man skickar tillbaka
Gången du åt en 7-eleven korv: vadå 7-eleven? sju stycken elever heter det faktiskt
Gången du var utomhus: när jag cyklade till skolan imorse
Gången du sov: minns inte
Gången hela din familj åt middag tillsammans: det har aldrig hänt
Saken du köpte:
köpte nya radergummin igår (till skolan)

tisdag

hejhej
Idag försov jag mig.. attans. Men jag kom bara fem minuter försent och vi hade idrott som jag inte var med på. Äh. orkade bara inte. Jag var fortfarande halvt i koma efter nattens sköna sömn. Zombie-liknande Mikaela kan man gott påstå. Efter det hade vi engelska som vi fick sluta hur mycket tidigare som helst från. Käkade lite. God wok. mumsi. Efter det spanska och nu håltimme igen. Min dag har i stort sett bestått av massa håltimmar med sånna där tider så man vet att man på håret inte kan åka hem. Irriterande som fan! Jag och Emelie (www.emeliea.webblogg.se) sitter nu och chillar i datasalen 25 minuter innan bilden börjar. Om jag minns rätt ska vi göra julkort idag igen. Det var faktiskt roligt! Vi tre slutar jag och då ska jag först träffa David en liten stund i Bplan och sen ska jag till famnen. Haha, jag tror typ ingen vet vad det är, och jag orkar inte förklara heller! Hihi.
Nu kom Liza vandrandes med påsar och grejer in i datasalen. Hon har varit hos doktorn hela dagen.
Jag har ont i magen.
Puss

image336

måndag

Hej och hå. Jag har precis skrivit om lör/sön och måste nu gå in på måndagen. Även fast jag somnade sent igår så gick det bra att komma upp ur sängen idag. Tigger låg och sov i min säng inatt så dagen började med att jag väckte honom och gosade lite. Han är världens keligaste. Jag blev lite stolt att jag gått upp i tid (med bara en väckarklocka) och dessutom väckte jag mamma som hade försovit sig en timme. Det var skiftade roller imorse kan man lugnt säga.
Började fem över åtta så jag traskade iväg vid 20 i. Fick en chock när jag kom ut, trodde inte att det skulle vara så kallt. Ändå ganska skönt, man vaknar på något sätt av frisk, kall luft - uppiggande.
Förresten, Jenny-älskling, var är du? Inte i skolan iallafall..
Vi har NK nu och eftersom jag har mitt arbete hemma så tar jag mig denna tid till att blogga. Alltså finns det en risk att det inte blir så mycket blogg ikväll eftersom jag måste bli klar med NK-arbetet tills imorgon. Och dessutom har jag massa saker att göra efter skolan. Lite ärenden sådär. Goda tjänster till andra människor faktiskt.


lördag/söndag

Hello!

I lördags tog jag det lugnt på dagen och vid halv sju mötte jag Tova i Brommaplan. Vi gick till Steffi där vi firade Nickie som fyllde 17 år! Vi åt god pastasallad och sjöng Sing Star, snackade skit och drack gott! 
Runt tio mötte jag upp Jenny i Vällingby, sedan åkte vi till Fernando i hässelby. Han och Krille har ju fyllt 18 så dom hade en liten födelsedagsfest! Men som ni kanske läst på Jennys blogg (jcs.blogg.se) så var det "beef" i luften. Haha, kanske inte så roligt, men efter lite snack gick det över som tur var. När det var dags att runda av var Jennys mamma jättesnäll och hämtade oss. Hon körde mig hela vägen hem och jag pratade för mycket om för ointressanta och oviktiga saker i bilen. Förlåt Jenny för dåligt intryck på din mamma. Hehe.

Igår (söndag) så vaknade jag vid halv ett och åt en god frukost med mamma och Anders. Mamma hade gjort färskpressad apelsinjucie. Den var hur god som helst måste jag säga! (Brukar inte vara så förtjust i juice i vanliga fall..) Efter det slog jag på datan och började med en bild-uppgift som ska vara klar tills imorgon. Efter ett antal timmar var den färdig, kanske inte världens bästa resultat, men med tanke på andra arbeten som måste göras så fick den duga. Lägger upp en bild på resultatet när jag kommer hem. (sitter i skolan nu)
Dagen gick snabbt igår. Helt plötsligt var klockan fyra. Jag och mamma julpysslade det sista och jag städade rummet och gossade med Tigger. Efter en paus på några timmar satte jag mig med NK-uppgiften. Kom en bra bit faktiskt, ska göra klart det sista idag/ikväll.
Kom i säng hyfsat sent faktiskt. Hade svårt att sova, ont i ryggen och magen. De kvinnliga problemen är på G för denna månad. Usch.

jag vet inte vad det är för dag..

..men iallafall. Hej. Detta är nog mitt andra fylleblogg-inlägg!
Jag kom hem för typ..en timme sen eller nåt. Kom hem precis samtidigt som mamma och Anders som hade varit på något glögg-kalas! Åh, det var så skönt att se min mamma onykter..jag har inte sett henne vara det sedan efter Nicke gick bort. Just därför är det så skönt att se henne slappna av en aning. Jag och mamma satte oss iallafall och fyllekäkade ostbågar medans Anders gosade med Tigger. Nu sover dom iallafall och jag saknar en viss person att sova med...

over and out

image331
mikaela

skumt

Mamma kom in med ett litet handskrivet kuvert där det stod mitt namn på, när jag öppnade det så var det ett presentkort från Allers förlag där det stod:

Presentkort
Till: Mikaela Holm Larsson
Från: störningsjouren
(?!?!?!?!?)
du får 12 nummer av "Må bra-kropp och själ"

jag fattar ingenting

image330

akta dig för julbordet

Julbordets objudna gäster - här är de livsfarliga bakterierna som gömmer sig i maten

Bakterier, virus, mögelsvampar och parasiter.

Mikroorganismerna finns överallt omkring oss - ofta i maten vi älskar.

De kan vara livsviktigt nyttiga och förbättre både hållbarhet, smak och konsistens.

Men det räcker med en felgravad strömmingsfilé för att bli ordentligt sjuk och i värsta fall dö.

De farligaste bakterierna bildar livsfarliga nervgifter som finns kvar även om maten kokat en timme.

De elaka bakterierna förökar sig lika snabbt i kylen som på julbordet - och de lämnar ingen bismak alls.


image329

13 december =

image328

torsdag

Nej, jag orkade inte gå upp till luciatåget idag. Förlåt till dom jag kände som lussade i skolan.
Vaknade i vanlig tid av att Tigger bet mig i tårna. Traskade upp och klädde på mig och lunkade iväg i kylan till skolan. (usch vad kallt det var idag).
Hade samhälle vid nio, inte så upphetsande direkt..
Andra lektionen hade vi naturkunskap vilket var lite roligare eftersom vi har eget arbete och fick jobba med det hela lektionen = inte jobba alls för min del. Gick och åt med Julia, Gabbi, Agnes, Ellinor och Cissi istället.
Vid halv 12 började Curare..det var superkul att se alla utklädda till allt möjligt:
fjortisar, turtles, 70-tal, töntar, baywatch, julklappar, basket-lag, gray's anatomy, emos, skidåkare, knutby församling, superhjältar osv, osv.. Jag stannade ett litet tag, sedan åkte jag hemåt!
Nördade mig lite framför datan, sedan somnade jag framför TVn och efter det åkte jag och mamma till Kista Galleria! Det är bra att dom har öppet till 21:00 tycker jag! Hittade lite saker som jag fick av mamma! Jiha!

image327

i need to sleep

Tro det eller ej, men jag ska faktiskt gå och lägga mig i sängen och läsa en skvällertidning nu. Får se om jag orkar upp till luciatåget som börjar 07.45 imorgon. Jag ställer klockan och om jag inte orkar så slänger jag bort väckarklockan och sover lite till och går på lektionen klockan 9 iställtet! Spänningen stiger..ska Mikaela orka eller ej? Ni får höra imogon hur jag gjorde!

image326
Jag och min älsklingstova!

Förresten så har hon skaffat blogg! Men den kräver lösen än så länge.
www.tovagyllestad.blogg.se
Puss godnatt /mikaela

onsdag

Hejsan.
När klockan ringde klockan sju imorse ville jag bara slänga den i väggen. Har inte varit så trött på väldigt länge.
Jag somnade på första lektionen, som tur var så var det matte, hade det varit någon annan lärare hade jag nog blivit hängd eller liknande.
Hade tid hos tandläkaren klockan 13:00. Jag själv trodde att jag skulle ha minst 30 hål på grund mitt choklad och cola light-missbruk (det trodde mamma med), men nejdå! Bara något enstaka hål som kanske inte ens behöver lagas! Fråga mig inte hur jag lyckas. Fast det första tandläkaren sa var: jag ser att du gillar coca cola. Jag blev påkommen. 1-0 till henne. Hon påstod att hon såg något konstigt under de nedersta framtänderna, sa att det kunde vara så att det skulle växa dubbla tänder eller något sånt. Jag blev såklart skiträdd. Satt på nålar. Hon hämtade in en annan tandläkare som sa att det såg helt normalt ut och inga dubbla tänder. Hon sa att jag var skapt så. Hm, okej?
1-1 till mig. Därefter lyckades jag fixa så att jag inte behöver gå dit på ett år och en månad (om jag inte behöver laga något hål förståss). 2-1 till mig och där slutade jag min lilla poängräkning med flaggan i topp.
Eftersom jag var så jädrans(!) duktig hos tandis så köpte jag en påse choklad och en ramlösa efteråt. Ja, jag ska försöka dricka mindre cola light och mer ramlösa.Eftersom jag sitter med ett glas cola framför mig så börjar jag med det..imorn.
image325
Kom tillbaka till skolan lagom till idrotten, vi spelade volleyboll, mitt och Jennys lag ägde! Fasiken att vi inte anmälde oss till Curare (volleyboll-tävling i skolan imorgon).
När jag kom hem vid kvart i fem så somnade jag nästan direkt och sov till 20.00. Satte mig och kollade på Bode söker fru och var allmänt jättetrött. Jenny och Liza skulle kommit hit och kollat på film men fick förhinder, kanske lika bra det eftersom jag antagligen skulle varit hur osocial som helst och somnat.






jag och mitt älskade korsord

image323
skulle bara säga det.

frågor

Klädsel
Vad har du på dig idag:
svart kjol, svarta strumpbyxor, vit kofta.
Vad använder du just nu för skor: bajsbruna stövlar
Favoritfärg på kläder: svart, vit, brun

Senaste person som

Sov i din säng:
jag och tigger
Du pratade med: mamma
Du gick på bio med: några tjejer från klassen
Du gick på stan med: minns inte
Skällde på dig: säkert någon lärare..

Senaste
Låt du hörde:
DJ Antoine - This time
Film du såg: Någon dålig som jag stänge av
Mat du åt: korv och makaroner
Kram: Jenny
Puss: Hemligt!
Fest: varenda sekund är en fest
Känslan: glad
Ilska: skolan
Resa: ayia napa
Glädje: volleybollen på idrotten, superkul!
Dröm: kommer inte ihåg
Boken du läste: kommer inte ihåg
Personen du träffade: emelie och cissi
Personen du pratade i telefon med: mamma
Personen du fick sms av: Tova
Gången du åt en 7-eleven korv: har aldrig hänt
Gången du var utomhus: nyss
Gången du sov: inatt
Gången hela din familj åt middag tillsammans: typ 1,5 vecka sen
Saken du köpte:
choklad efter tandläkaren

tisdag

Hej hopp!
Idag försov jag mig så jag åkte bil till plugget. Började med Idrott 08.15. Vilken plåga säger jag bara. Vandrade in i gympasalen som en halvsovande zombie och på schemat var det såklart typ folkdans eller nåt. Efter ett tag blev jag och Jenny så trötta på det så vi smet när läraren inte såg. Vad busiga (smidiga) vi är! Satt och snackade skit i omklädningsrummet ett tag först. Sedan lekte vi 007-brudar. Haha! Det var ett riktigt äventyr!
Sedan var det engelska. Uäh, så himla långa eng-lektioner. Jag var nära på att resa mig upp och gå hem men jag satt kvar och det var ju synd eftersom vi i grupper skulle planera en rolig pjäs på engelska som ska spelas upp imorgon, hatar sånt!
Efter det väntade en håltimme på 2,5 timmar. Alltid lika roligt med hål mitt på dagen. Inte.
Jag åkte hem och tittade till Tigger. Han mådde bra!
Åkte tillbaka vid 13.30 och hade bild till 15.00. Vi gjorde superfina julkort.
Krille väntade på mig vid Blg's Tbana, därifrån åkte vi och hämtade Linnsan på dagis och barnvaktade tillsammans hemma hos mig.
Vad gjorde vi egentligen? Krille hjälpte mig med en skoluppgift, tack! Vi kollade på OC och 2 ½ men. Linn kastade ner gossedjur från trappen och lekte för fulla muggar med Tigger. Hon försökte även få honom att äta en skorpa. Mikaela ryckte snabbt in och drog bort skorpan. Super hero.

tetris

image322 Hur gammalt spel som helst, jag kommer ihåg när jag spelade det på min brors gameboy, men man tröttnar aldrig!














lite kul sådär

Öppna din sms-inkorg. Tryck nedåt fem gånger. Öppna sms:et och läs, detta är svaret på första frågan. Gör likadant med resterande frågor.

Vad säger dina vänner om dig då du inte är i närheten?

men jättebra katten, då får jag vara med mikaela! :) puss <3


Vad gillar folk bäst hos dig?

jobbar :(

Vilken raggningsreplik faller du för?

blackeberg. du? :)

Vad var det första du sa imorse?

godnatt <3


Vad är det sista du kommer säga innan du dör?

jag ska försöka, slutar 5 tror jag..men jag försöker smita :)


Vad säger personen som gillar dig mest just nu?

yoga kl 8 som jag ska gå på, kom du med :) puss

Så vad säger du under förspel?

ring mig när du är klar.


Och efteråt?

okej, hur gick de på ungdomsmottagningen? puss

mail

När min mamma inte har så mycket att göra på jobbet så skickar hon iväg mail till mig. De flesta är faktiskt rikitgt underhållande tycker ja !
Detta fick jag idag:

Häromkvällen följde jag med mina väninnor ut för en "helkväll med tjejerna". Jag sa till min make att jag skulle vara hemma vid midnatt, "Jag lovar!"

Nåväl, timmarna passerade och margueritorna slank ner alldeles för lätt. Omkring klockan 3 på morgonen begav jag mig hemåt, ganska packad.

Precis när jag klev in genom ytterdörren satte gökuret i hallen igång att gala 3 gånger. Snabbt som ögat, då jag insåg att min make förmodligen skulle vakna till, gal jag ytterligare 9 gånger. Jag var ganska stolt över mig själv över att ha kommit på en sådan snabb lösning (trots att jag var stupfull), för att kunna undkomma en förmodad konflikt med honom.

Nästa morgon frågade min make mig vilken tid jag kom hem, och jag svarade att jag var hemma vid midnatt. Han såg inte arg eller sur ut.
Pust! Jag klarade mig denna gång! Sedan sa han "Vi behöver ett nytt gökur."

När jag frågade varför, svarade han
"Ja, igår kväll gal göken i gökuret tre gånger, sedan sa den "Oh Shit", gal 4 gånger till,harklade sig, gal ytterligare 3 gånger, fnissade, gal två gånger till och sedan snavade den över vardagsrumsbordet och pruttade."


haha!

catfight, men jag älskar dig ändå

Ja, det är väl precis vad det har varit och kommer fortsätta vara här hemma idag. Tigger testar alla gränser och humör som finns.
En timme tidigare än jag egentligen skulle vaknat, vaknade jag av att Tigger typ stod på mig. Sedan var det eld i baken på honom, hela morgonen! jag hade inte en chans att somna om, men jag märkte att detta var ett mycket mysigare sätt att vakna på än att höra det där eviga pipandet av klockan som aldrig slutar.
Skulle ju haft spanskaprov idag så jag satte mig i sängen med spanskaboken och självklart lägger sig tigger mitt över hela boken vilket resulterar i att jag lyfter bort honom och då börjar han leka med pennan, pennan jag skriver med, samtidigt som jag skriver. Jag gav upp pluggandet och gick ner för att göra två ostmackor till frukost.
Tigger hänger såklart på och hoppar upp på köksbänken och trampar i ostmackorna när jag står vid kylen. Suck. Det var bara att ta ner katten och göra nya mackor. Mitt humör var fortfarande helt okej..
jag stack iväg till skolan, lite orolig över hur han skulle klara av att vara hemma själv för första gången överhuvudtaget.
Jag gick en lektion och sedan var oron för hög att han antingen skulle rivit huset eller blivit jätterädd så jag åkte hem till honom. När jag öppnade dörren trodde jag att han skulle komma rusandes mot mig, men icke. Ingen Tigger så långt ögat kunde nå..jag ropade och ropade..ingen katt kom. Till slut blev jag riktigt orolig och röt till. Då kom det ut en trött, nyvaken, jäspande Tigger lunkandes ut ur mitt rum. Ja, han hade sovit, om det var under sängen eller bakom datan är fortfarande ett mysterium.
Jaja, dags att laga lunch. Tror du jag fick ha den pyttipannan för mig själv? Nej, jag hade en liten katt på den hela tiden. Riktigt irriterad blev jag faktiskt. Jag lyfte bort honom minst elva gånger. Tillslut slängde jag i mig den så snabbt att jag fick ont i magen.
Efter det satte jag mig vid datan för att vara lite social med folk. Då tyckte Tigger att det var en fantastisk idé att först gå fram och tillbaka över tangentbordet och sedan lägga sig på det.
Jag gav upp datan också. La mig för att kolla på tv. Tror du då inte att Tigger också ska kolla på tv? Men inte från min säng, utan han sätter sig en cm från tvn och jagar alla rörelser som sker. Okej, tvn sket sig också.
Jaha, då sover jag väl lite då tänkte jag, och det tyckte Tigger var en jättebra idé! (första bra idén han haft idag) Han somnade bredvid mig och då passar jag nu på att smyga upp med laptopen i knät och blogga lite!

image321

min älskade lilla kissemisse <3

mhm

image320

andra advent

image318

Det är andra advent idag. Jag tänker inte så mycket på det eftersom det är sånt slaskigt, dåligt väder. Jag vill ha snö.
Idag har jag inte gjort mycket alls. Gick som sagt upp ur sängen runt två, käkade frukost/lunch och sedan har jag bara slappat. Mammas bästa vän kom över och kollade på Tigger ett tag, vi fikade och så.
För övrigt är jag ganska trött och har spanskaprov imorgon som jag inte pluggat ett skit till. Kanske ska skita i det? Vi får se hur mycket jag får in i hjärnan under kvällen/natten.
Om en kvart börjar parmamentet. Tyvärr är inte min favvo Bjön Gustavsson med ikväll, men ska kolla ändå!

image319

tiggerbilder

image315image316image317

helgen

I fredags efter skolan gjorde jag inget speciellt faktiskt. Satt och var allmänt rastlös. Nästan klättrade på väggarna.
Jenny, Sandra och Vickan var på någon dansföreställning i stan. Vid nio/tio-tiden mötte jag upp dom och åkte till Vickans pojkvän och hans kompisar. Träffade en gammal vän/bekant också. Vi sjöng lite Sing star och sedan klantade Jenny sig lite så vi gick därifrån. Haha, jag skrattar fasktiskt bara åt det nu i efterhand.
Jenny åkte hem och jag åkte till David som kollade på film med Jombe, Ian och Hampus. Vi kollade på Simpsons The Movie! hur bra som helst! spider-pig! Sedan sov jag över hos David.

image314

Vi ställde tre väckarklockor på 08.55. Jag absolut inte fick missa tolvan eftersom jag skulle åka till Alvesta vid 10.20 från centralen och hämta lilla Tigger!
Det var jag och mamma som hämtade honom. Tog ca tre timmar att åka dit. Min mamma började för övrigt bråka med både en tjej och en gubbe som påstod att vi satt oss på fel platser. Det slutade med att mamma röt till: "jag har jobbat på SJ i 10 år, jag kan tågen, sittplatserna och biljetterna utantill, jag vet att vi ska sitta här, läs på din biljett en gång till för fan"
Mamma hade faktiskt så rätt så! Den första tjejen skulle sitta i andra klass, inte i första! mohaha
Och gubben skulle sitta bredvid mig, inte på min plats, in your face!

Väl i Alvesta hämtade vi det lilla livet och han var till och med sötare än på korten!
På vägen hem satt han i mitt knä i tre timmar och vi somande så sött tillsammans i någon timme!

Vid 23-tiden kom David och sov här. Han åkte hem för ett litet tag sedan. Vi sov länge idag och kollade på reprisen av Idol-finalen imorse! Tigger sov typ mellan oss inatt. Sällskapssjuk liten varelse!
För tillfället ser jag lite självmordsbenägen ut eftersom jag har lekt med Tigger vilket har resulterat i att jag har rivmärken över typ hela armarna.

finskt cv

Tå ja såk i annons att ni sökte vinskspråkiga brästen, dänkte ja, joppet är
mitt! Ja har pra meriter sen titikare, nu ja räkna tom:

1) Krundskola klass 1, 2, 3, 4, 5, 6, och halva suan
2) Konvimerad
3) Joppet: ja ha inte joppat på syrka förut, men ja har varit me på
kusinens pekravning
4) Ja är van att plattra vädret, så ja kan nog bredika pra.
5) Ja är också jäveln på planda krokkar, så ja kan servera nattvarten

NU JA UNDRA?
Lönen, met mina meriter grävs en hök lön, ganse 40 000
kr./mån. Och sänstepil kräver ja. Saap Aero, samma som
syrkoherden har, ja dror nämliken på jämlikhet.

Ja har kått många kurser, nu ja räkna tom:
1) Säljkurs halva feckan
2) ABF-gurs, lär dig spela kitarr för nupörjare
3) Konkurs. Deva konsti kurs
4) Tatautpildning
5) Utpildning för olika porrmaskiner, så jak är tuktig
på att porra om nåke ramlar ner så kan jag porra upp det igen.

Ja ser fram att vå åka på mer gurser helst till Nutbu, tär är pra trag med
ristiprud och parn-lickan. Ja tycka om
liv på luckan.

Hoppas no kan pestämma snappt, stämplingen tar snart
slut. Dveka ej, nästa vecka har ja säkert nutt på
kång! Typ innepannby.

julgrans-mail

Fick nyss ett mail av mamma där hon visade hur hon tycker våran julgran ska se ut i år. Jag gillar förslaget.
Vad tycks?

image311

ditt namn

M - Bästa kyssaren som finns.
I - Helt underbar i sängen.
K - Vild och galen.
A - Bästa en pojk/flickvän kan begära.
E - Jättebra kyssare.
L - Alla älskar dig.
A - Bästa en pojk/flickvän kan begära.


A - Bästa en pojk/flickvän kan begära.
B - Alla vill ha dig.
C - Riktigt barnslig.
D - Gillar att dansa loss.
E - Jättebra kyssare.
F - Sexig.
G - Skiter i vad andra tycker.
H - Har bra personlighet och utseende.
I - Helt underbar i sängen.
J - Alla avgudar dig.
K - Vild och galen.
L - Alla älskar dig.
M - Bästa kyssaren som finns.
N - Du kan behålla hemligheter.
O - As sexig, grr
P - Populär bland alla.
Q - Ful.
R - Helt GALEN.
S - Lätt att bli kär i.
T - Omtänksam och bryr sig.
U - Kingen på att bara ta det lugnt.
V - Lat.
W - Tänker sig inte för.
X - Jättebra i skolan/på jobbet.
Y - Gillar att rocka loss.
Z - Alltid redo.

friday morning


image310God morgon!

Naglarna tog väldigt lång tid gårkväll. Satt i tre timmar och pysslade med dom. Samtidigt blev det ju förståss lite TV-tittande och telefonpratande.
Idag börjar jag 12.05 och har tre lektioner.
Så..vad händer ikväll?


oh, oh. living in a wheelchair

Tova ringde mig igårkväll. Vi satt en lång stund och skrattade åt ett klipp på www.youtube.com
Sök på: Boys on Wheels - New wheels on the block och KOLLA!!!
Vi höll verkligen på att dö av skratt!

image309

jaa, jag säger då det..

Mikaela the nanny

Snart ska jag åka iväg och passa min lilla Linnsan. Hoppas hon är på bra humör, så att jag slipper tjata och gnöta på henne som en riktig satkärring för det vill jag inte göra!
Innan måste jag hinna byta en sak på H&M.

image305
Jag sitter och håller i Linn sommaren 2005

Ikväll blir det tjejkväll med mamma igen! Anders har mycket på jobbet och är borta ganska mycket just nu, bland annat i Skåne och på kryssningar, vilket betyder: tjejkvällar för oss två brudar som är kvar hemma !
Barnvakteriet slutar vid 18 och då hämtar mamma upp mig så åker vi till Ikea och köper en filt till Tigger som vi hämtar på lördag! (det brukar bli annat köpt på Ikea också).
Efter det ska vi hem och jag ska fixa både mina naglar och fylla på färgen i håret.
Sedan blir det lite TV/dator och efter det ligga och snacka skit och kolla på sex and the city och 2 ½ men med mamma i dubbelsängen!

image306image307

gårdagen

Som jag säger varje vecka: onsdagar är inte att leka med!
Dagens roligaste var väl när en-kille-som-jenny-tycker-är-snygg-i-vår-skola gick förbi henne och jag skrek:
VARNING! SNYGG KILLE! FRAMFÖR, BREDVID, BAKOM! Haha, ja, ni fattar säker inte det roliga, men det gör jag och Jenny.
Framåt eftermiddagen hade vi ett oförberett engelskaprov. TACK, precis vad jag behövde...i n t e a l l s.
Sista lektionen boxades vi. Huanemej vad jobbigt det var! Jag var lite rädd att Fredrika skulle boxa till mig istället för kuddarna jag höll i.
När jag vaknade imorse hade jag världens träningsverk...i benen?! Fråga mig inte vad jag körde för slags boxning.
Väl hemma satte jag mig ner med samhällskunskapen. Ja, jag hann inte ens blogga! Klockan 01.30 gav jag upp med samhällen. Jag kunde allt hyfsat bra då och även imorse. När man sedan sätter sig och får provet framför sig så kommer världens skummaste jävla frågor på typ helt andra saker! Detta är anledningen till att jag inte pluggar speciellt ofta. För när jag väl gör det så går det käpprätt åt helvete i slutändan iallafall! Men..jag måste ändå säga att det jag väl pluggade in igårkväll var ganska intressant. Kors i taket.

image302image303

Om jenny carlsson ståbi

image299image300

vad heter din kompis?
Jenny Helena Carlsson Ståbi
hur gammal är hon? 16 år
hennes favorithobby? Festa med mig
vad skulle din kompis göra om någon drog henne i håret? Skrika: Vad gör du din jälva fitta?!
har ni roligt tillsammans? Vi har ALDRIG tråkigt tillsammans
har du någon gång skadat dig när du vart med henne? Ja! Jag ramlade i Fredrikas trappa! Då klappade Jenny mig på huvudet. De va snällt!
har hon skadat dig? Inte vad jag minns!
har ni firat några högtider tillsammans?  Varje sekund med Jenny är en högtid!
har ni någon gång vart utomlands tillsammans? Snart! Magaluf sommaren 2008!
vad lyssnar hon på? Bra skit!
vad gör hon om hon inte får som hon vill? Tro mig, hon får oftast som hon vill..
är hon morgonsur? Oftast inte
kan du hennes mobil och hem nummer utantill? neeej, men jag har dom på mobilen :D
vad är hennes favoritord som hon använder mest?
har hon pojkvän? Nepp
har hon lätt för att bli arg/sur? njaaee..rättare sagt irriterad. Men det går över!
om hon ska ut en kväll, vad vill hon göra då?
vilken är hennes favoritsport? Magmaskinerna på gymmet!
dricker hon alkohol? Hon ska prova nu i helgen för första gången..
isåfall, hur blir hon? jag tror hon blir lite extra söt.
säger hon allt till dig? Det hoppas jag!
tycker hon bäst om vinter eller sommar? sommar i magaluf med mig!
tycker hon om att dansa? Hon går på dans i skolan.. och hon dansar med mig på fester, så..JA!
vilken kille tycker hon är finast? Vet inte. Men allmänt..BRUNETTER
vad ska hon göra i helgen? festa med mig!
hatar hon någon? nej, Jenny älskar alla
om hon fick åka utomlands, vart skulle hon åka då? MAGALUF
vad ska hon göra i veckan? Imorgon ska hon gå i skolan och sedan festa I guess!
vad hatar hon mest i världen? Fula människor
vad skulle hon göra om du slog henne? Nita mig
jobbar hon? Ja, i hennes pappas godisaffär!
har hon åkt polisbil? Nej, emn sin pappas bil efter insparken.. samma sak?
har hon gjort något dumt? Ja. Hon skolkade från matten tidigare i veckan..
är hon snäll mot dig? Ibland...
har du nångång pussat henne? jaa! mums!
när pratade du med henne sist? imorse
när såg du henne sist? imorse
när ska du vara med henne? imorn!

Mikaela älskar H&M



Fick nyss hem en REA-katalog från H&M. Det brukar inte vara så fina kläder i dom katalogerna, men nu fastnade jag för ganska mycket:

vit topp
grå topp
gul/guld linne
svart väska
skärp
topp
sport-topp
strumpbyxa
bh

allt detta för bara 635 kronor! wohooo, mikaela glad
image298





tisdag

Jag hade ledigt fram till 13.30 idag, men såklart så klämmer dom in ett litet utvecklingssamtal vid 11.20 så det förstörde ju min sovmorgon lite. Gick iallafall upp vid tio, åt frukost, tog på mig min mjukisoutfit och satte upp håret i en tofs. Ibland orkar man bara inte göra sig fin..
UV-samtalet gick bra, var klar vid 11.45 då jag satte mig i cafeterian och smaskade på lite gratismandariner och cola light samtidigt som jag försökte plugga lite samhälle. Gustav kom som en räddning från min osocialtiet och slog sig ner mittemot mig. Tillslut blev klockan 13:30 vilket betydde bild i 1,5h. Lektionen kändes kortare än vanligt och vips var klockan 3! Efter skolan sa jag hejdå till lilla Liza som åker till London imorgon! På väg hem köpte jag hårfärg, tänkte fylla på det blonda håret från min mörka utväxt. Fast det sker nog inte förrens på torsdag tror jag.
När jag kom hem kollade jag på OC som dom har börjat visa lagom till hemkomsten från skolan. Helt perfekt. Jag var ju helt galen i OC förut, så det är lite nostalgiskt att se på! Efter det Idol-repriser och sen 2½ men. Mycket TV-tittande må jag säga. Och ändå vet jag att jag egentligen borde sitta uppslukad med sam-boken. Men är man lat, så är man. Har man ont i huvudet så har man. Är man ointresserad, SÅ ÄR MAN DET!

image295 image296image297

Mischa Barton (Marissa i OC) var min absoluta favorit när OC gick på tv! Jag tycker faktiskt fortfarande att hon är jättesöt!

säng + tv

Nu ska jag lägga mig i sängen och bläddra igenom samhällen. Var egentligen meningen att jag skulle ha pluggat idag, men icke. Fy vad lat jag är. Orkar inte ens öppna boken förrens klockan är tio i tolv på natten och då är man ju redan så trött att man tror att natten kommer spenderas med boken uppfälld över huvudet med provsidorna i ansiktet.
Jag har iallafall till 00.40 på mig att kolla samhällen, för sedan börjar bästa komediserien ever:

image293

..efter det lär jag ju slockna
Höres imorgon.
Puss och kram ses på stan

munkar..

..är ju ett mycket intressant ämne när vi tänker efter.
Det finns ju till och med två sorters munkar. Eller rättare sagt:
Två sorters munkar som i sig består av olika sorter.
Jag menar, av dom man äter så finns det ju munkar med citronsmak, choklad, vanilj, blåbär, ja allt möjligt gott.

image283image284

Av de munkar man inte äter. (man får väl knappt röra dem?) så finns det gråmunkar eller svartmunkar, beroende på vilken färg de har på sina kåpor. En annan liten skillnad är att svartmunkarnas anläggningar heter konvent, medans gråmunkarnas heter kloster.

image285

Tro det eller ej, men jag och Fredrika har faktiskt bott på ett kloster i Italien sommaren 2005! Vi var på konfa-läger!



Hallelujah

måndag

Ja, dessa sega måndagar. Än så länge är det mer än hälften av veckan kvar till helgen.
Idag började vi 8 med Bertil och vi fick reda på provet. VG, är faktiskt helt nöjd eftersom jag inte har höga förväntningar på mig själv när det gäller skolan.
För övrigt har det inte hänt något speciellt i skolan. Dagen har rullat på precis som alla andra måndagar. Slutade halv 4. Den sista lektionen (sam) var hur stressig som helst.  Vi har prov på torsdag och mina pluggisar till klasskompisar var hyperstressade och pratade läraren i munnen 24/7. Fattar inte hur dom orkar. Om det är något man inte förstår så är det väl bara att söka på google eller något. Stressa ner lite.
Hade ont i huvet av allt babbel om riksdag och regering när jag lämnade klassrumet.
När man väl kom ut ur skolan var det mörkt och blött! Var är min vinter?

image282



frågor

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Ja
2. Har du sett din bästa vän gråta?
Ja
3. Vilka vitaminer tog du när du var liten?
Några som tydligen inte hjälpte.
4. Vad åt du senast?
Lunch i skolan
5. Har du fått någon komplimang idag?
Nej 
6. Har du varit med i en rättegång?
Nej
7. Är du polare med grannarna?
Ja
8. Vilka språk pratar din mamma?
Svenska
9. Vilka länder har du bott i?
Sverige.
10. Senaste piercingen?
Naveln
11. När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Minns inte
12. Gay?
Nej
13. Har du däckat/spytt för att du druckit?
Ja
14. Har du äggat någon?
Nej
15. Har du täckt någons hus med toalettpapper?
Favoritsyssla
16. suger det här?
Väldigt mycket
17. Har du varit på stranden?
Ja
18. Har du haft en stalker?
Ja
19. Minns du dina/din musiklärares namn?
Nej
20. Hur bra är din syn?
Ja
21. Har du varit på ett party?
Ja
22. Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Nej
23. Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror?
Han är ett år..
24. Har du varit utomlands?
Ja
25. Har du sett din bästa vän naken?
Ja
26. Vilket är det bästa bröllopet du varit på?

Mammas och pappas

Pappas och Marias

Mamma och Anders  
27. Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?
Ja, det tror jag nog!
28. Var är dina syskon just nu?
3 st hemma, en i himlen
29. Vad var den senaste drömmen som du minns?
Den minns jag inte!
30. Vem ringde dig senast?
Tova
31. Vilken tid gick du upp imorse?
07:00
32. Vad ska du göra i helgen?
Det var nyss helg
33. Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
 "God natt! Sov så gott :) puss"
34. När var du riktigt sjuk senast?
ca ett år
35. Vem är den senaste kändisen du tog på?
Vet ej
36. Vad finns i din bakficka?
inga bakfickor.
37. Har du färglinser?
Nej
38. Vad gjorde du klockan 2 inatt?
Sov
39. Vad är det första du gör på morgonen?
Vaknar
40. Vad ska du göra efter det här?
Något vettigt

godnatt

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på TV med mamsen!
Bara hon och jag hemma så vi ska lägga oss i dubbelsängen och tjejsnacka litegranna!

image281

mamma <3
god natt!

första advent

image277


Godkväll!
Idag har jag inte gjort så mycket. Åkte en sväng med Anders och handlade lite och sen segade jag bara ett tag.
Vid 3 åkte Anders iväg på någon kurs i Malmö och jag och mamma åkte till Bromma zoo och köpte Tigger-saker !
När vi kom hem lagade vi en smaskig sallad med keso och efter det satte vi upp lite stjärnor och sånt!

Åt min första lussebulle + pepparkakor för detta år, idag !


image280image278

Smaskens!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

jenny, min jenny!

det är få gånger jag fastnat för en vän så snabbt som jag fastnade för dig.
jag förstår inte hur man kan hitta en vän som tänker likadant som en själv i stort sett hela tiden. Själv har jag faktiskt två sånna vänner och du är en av dom!
Älskar dig gumman!

image276
Jenny <3 Mikaela

lördagskväll

Igårkväll blev det mycket TV-tittande! Kollade på Hoster part ll, disturbia, I know who killed me och american pie 2

image272
image273image274image275

Tigger blev min <3



(det är den katten som är helt orange)
Ska hämta honom på fredag!
Jag längtar!!

fre/lör

Hej!
Igår hade jag hur brådis som helst och hann därför inte blogga någonting alls.
Men jag började skolan klockan 12 med fek. Haha, våran lärare är helt sjuk! Ska lägga upp en film som jag spelade in med Jennys mobil om jag får den av henne sen!
Efter det hade vi matte med Berran. Det var som vanligt. Noll tal räknade osv. haha
Sedan var jag, Maja, Ellinor, Iza och Cissi tvugna att åka till Vby en snabbis, vilket resulterade i att vi missade 45 minuter av Samhällskunskapen. Men sånt é livet! När vi väntade på Carlstedt i Vby så började vi tjaffsa med tre tjejer. Hela historien orkar jag inte dra (den är lång), vill ni veta mer så fråga mig!
Efter skolan hade jag superbråttom. Skulle hinna göra mig iordning på väldigt kort tid. Men jag hann! Mötte upp halva tjejgänget i Brommaplan och tog bussen ut till Gabbi, där resten av gänget redan befann sig. Vi åt en supergod middag, dansade, snackade och hade det jättetrevligt!

Ikväll ska jag kolla på film. Vädret är ju inte det allra roligaste och desutom är det skönt att ta det lugnt ibland. (+ trevligt sällskap, hihi)

image267

Mikaela Holm

Happy girls are the prettiest!

RSS 2.0