2012-10-31

Halloj på er!
Igår fick jag ingen teori gjord. Men jag tänker väl att jag får iordning allt som har med flytten att göra först, sedan har jag typ en månad på mig att fokusera på körkortet. Lilla Mikaela kan faktiskt inte göra allt samtidigt! (även fast jag verkar tro det ibland..)
 
Så igår fick jag lite mer packning gjord och på kvällskvisten kom Tova förbi. Vi pratade lite och sedan kollade vi på tv i någon timme.
Somnade framåt 01 framför sex and the city och vaknade vid 5-tiden av att tvn fortfarande var på, på jävligt hög volym..haha, jag måste sovit som en gris. Stängde iallafall av tvn och somnade om till halv 10. Trött tjej!
 
Jobb idag 11-19 och sedan ska jag träffa min underbara vän Cassandra över en matbit. Har inte bestämt vart vi ska än, men det ska bli så roligt att träffa henne igen!
 

2012-10-30

Näst sista dagen i oktober då.. Tiden bara springer iväg! 
Har fått sova ut inatt och gud så skönt det varit. Har ju haft så svårt att sova på senaste men det är helt klart för att jag haft mycket att tänka på. 
Skulle haft en körlektion idag men dom ringde och sa att min lärare inte mådde så bra, så vi bokade om tiden. istället får jag en HEL slappdag. Ska plugga lite teori tänkte jag och ikväll kommer Tova hit!

bokat

Hej och hå. 
Hade en körlektion idag som slutade med att jag bokade in både teori och uppkörning - SHIT. Nu är jag nervös alltså. När jag har proven får ni inte veta, för jag vill undvika pressen då det inte är säkert att jag klarar dem på första försöket. Så ni får helt enkelt se och ni lär märka om jag klarade det eftersom jag säkert kommer informera hela facebook och instagram samt ringa hela släkten. Haha.
 
För övrigt - vad är det för jävla väder vi har? Trodde det skulle vara storm i New York, men den verkar ha kommit till Hässelby istället. Fast jag kan erkänna att nu när jag kommit in i lilla lyan igen och tatt på mig mjukisar framför tvn så är det ganska mysigt att höra det blåsa och regna ute. 
 

Vill ha!

Packning påbörjad!

Jobbat hela dagen idag med och när jag kom hem vid 20 så kom mamma över med flyttkartongerna, så nu är två stycken packade med kläder. Har lite fullt upp de kommande dagarna så jag får packa lite åt gången.
 
Imorgon blir det körlektion. Hoppas det går bättre än sist - då jag var helt otroligt trött. Sedan blir det mer packning!
 

mina hjärtegull

Ligger just nu i sängen och är glad över att klockan nyss drogs tillbaka en timme. Så istället för 4 så är den nu 3. Glad är jag också för att jag slipper jobba en extra timme gratis på jobbet.
 
Jobbade 12:30-19 idag och hade inga fasta planer efter det. Kollade med hjärtegull #1 om han ville ses, men han var lite sjuk av sig idag, så jag slog en pling till mitt Värmlands-hjärtegull som är i Sthlm för tillfället och våldgästade henne istället. Tillsammans med två andra tjejer drack vi lite vin hemma i Brommaplan och sedan åkte vi in mot stan. Mötte upp hjärtegull #3 (Cissi!) på vägen och begav oss till klubben där vi slipper betala inträde, garderob och (fortfarande) får stammis-priser i baren (jävligt bekvämt). 
 
Hade kul, tills vi insåg att de inte fanns någon gräns på att släppa in folk, då det tillslut knappt gick att ta sig fram därinne. Då fick vi nog, och dessutom har jag ett jobb att sköta imorgon, så vi drog oss hem. 
 
Har druckit tre glas vin och tre cider inom loppet av 6 timmar, vilket inte är så mycket.. men eftersom jag sällan dricker nuförtiden så tar jag det säkra före det osäkra och tar en alvedon innan läggdags. 
 
Sov gott mina vänner!
 
Jag och Tova tidigare ikväll

2012-10-25

Precis när jag tagit sista tuggan av tre pannkakor med grädde och sylt igår så smsade M och frågade om vi skulle träna. Slängde en tanke tillbaka på mina gräddiga pannkakor och tänkte att det var ju perfekt. Eftersom han utbildar sig till PT så fick jag träna en hel del (för att vara mig), men det är fan kul alltså! 
 
Vi åkte hem till mig och pratade massor medans jag gjorde mig iordning för att möta tjejerna från jobbet och hade sedan en väldigt trevlig kväll med dom!
 
Imorse när jag vaknade så vågade jag knappt röra mig (rädd för bakfylla) men huvudet var i toppform och jag blev glad. Men när jag ställde mig upp .. alltså... FY FAAAAAAAAAAN vilken träningsvärk jag har.. i typ HELA kroppen. På jobbet kunde jag knappt röra mina amar, ärligt talat. Men det känns ju att man lever iallafall
 
Och till det roligaste - pratade med chefen idag och jag har fått en fast tjänst! (har haft heltidsvikariat tills nu) 
Och det känns så otroooligt bra. Det mesta flyter på nu!
 
Träffade upp Cissi efter jobbet och åt en god middag på lilla Capri. Pratade massor och lagom tills vi var klara så kom årets första snö! Usch!
 
 

2012-10-24

Hade svårt att sova igår också. I vanliga fall brukar jag somna inom 5-10 minuter när jag lägger mig, men de senaste nätterna har jag legat i timmar.. FAN vad jobbigt det är! Så sjukt frustrerande. 
 
Var som sagt hos mamma och hämtade ner saker från vinden som jag ska ha med till lyan. Så jag sov kvar där också. Nu är jag hemma hos mig och läser lite teori.
 
Ikväll ska jag träffa underbara jobbkompisar och imorgon blir det jobb till 19 och sedan date med älsklings-Cissi.
Min fina vän Tova kommer även hit, så henne måste jag också träffa i helgen!
 

tvättstuga

Just nu springer jag fram och tillbaka till tvättstugan och tvättar allt det sista + lakan och hela faderuttan innan flytten. Om 8 dagar får jag nyckeln till nya lyan och det är mycket att tänka på nu! Kunde inte ens sova inatt.. gick och la mig halv tolv somnade typ.. fyra? 
 
Var ledig igår och är ledig idag och imorgon också. M har börjat plugga, så honom ser jag knappt röken av nu och typ tre veckor framöver. Skitglad för hans skull, men jag känner mig mindre trygg när han inte är här.
 
Måste tänka - när ska jag börja packa? Hur ska jag lägga upp månadsbudgeten framöver? (lägenheten är mycket dyrare än denna) När kommer jag kunna ta mitt körkort och hur mycket mer pengar måste jag lägga ner på det? Hur blir det med jobbet? (väntar på ett besked) Hur kommer jul/nyårs-schemat på mitt jobb att se ut? (vill åka bort)..
 
Min hjärna sprängs snart tror jag. 
Ska övningsköra med mamma ikväll och sedan kanske jag sover där. Jag vill upp på deras vind och kolla vad jag har där som jag kan ta med till lägenheten, och så saknar jag min katt. Dessutom skulle jag behöva lite sällskap så jag slipper ligga sömnlös och bränna sönder min hjärna av tankar.
 
 
 

stan

Träffade Cissi i stan för någon vecka sedan. Shoppade lite smått - ett par höstskor, ett iphoneskal som verkligen inte är min stil egentligen, men det är så fånigt att det blir tufft, och dessutom hittar jag telefonen i väskan lättare nu. Köpte även en mysig vinröd hösttröja som jag inte fixat något kort på.
 
Sedan tog vi en fika! fast jag var ledig så jag lyxade till det med en cider
 

2012-10-17

I måndags kompade jag hem klockan 01 eftersom jag skulle upp och skriva kontrakt 8:30 igår-morse.
Hade ställt klockan på 8:10, men vaknade tio minuter innan larmet ringde med ett leende på läpparna och kände hamroni stråla genom kroppen. Undrade vad som föresgick, vände på mig och frågade. Han sa att han pussade mig i nacken för han ville att jag skulle vakna upp på rätt sida. Och ack så rätt han hade.. det gjorde verkligen att jag klarade av gårdagen. Jag har så otroligt mycket att tänka på just nu med lägenhet, körkort, jobb, (fritid? nej..)
Allt är roliga saker, men ibland är det svårt att pussla ihop allt, så jag känner en otrolig matthet i hela kroppen just nu.
Jag har ju inget 8-17-jobb som "vanliga" människor, så när exempelvis bilskolan eller hon som jag skrev kontraktet med idag - vill ses morgon/dagtid - så är det min "natt". Vilket har gjort att jag inte fått många timmars sömn alls på senaste. Jag har sovit lite här och där, när jag kan. Typ sova två timmar- göra ett ärende - sova tre timmar till- ringa viktigt samtal som har telefontid på dagen - sova en timme till. Typ så ser det ut just nu och jag har haft huvudvärk i tre dagar. Men jag vill inte komma fram till att det är synd om mig för det är det verkligen inte. Jag har verkligen ett bra liv. Men ibland hinner stressen ikapp.
Jaja! Idag är jag iallafall ledig och jag har absolut inga planer, förutom att träna när M har slutat jobbet kl 19. Sedan en hemmagjord (LAGAD) middag. Om man räknar bort en måltid varje dag på jobbet så var det typ en vecka sedan jag åt riktig mat. När jag är ensam hemma och stressad så blir det typ mackor och varma koppen..
Imorgon är jag också ledig och det jag har planerat in är körlektion 10:30 och sedan träning igen!
bild från i somras

Höst

Besviken

Fick hjärnsläpp igår under nattjobbet och skulle gå in och kolla exakt hur stor min nya lägenhet är. Och när jag går in på sidan så ser jag till min stora besvikelse att dom höjt hyran med 700 kr! Utan att ens säga något eller förvarna överhuvudtaget. Blev helt till mig och sjukt paff. 
 
Imorse åkte jag och mamma dit för att skriva kontrakt, men det blev inget påskrivet idag eftersom vi krävde en förklaring till denna plötsliga och extrema höjning, vilket kvinnan inte kunde ge utan att kolla upp det. 
 
En halvtimme efter vi gått ringde hon och sa att det har med stambyte att göra och att hon ska skicka hem bevis på papper osv. Och att jag ska ringa och bestämma mig innan tisdag. 

Jag har suttit och räknat lite på vad alla mina fasta kostander kommer bli och om jag känner att jag har råd med det, och det kommer gå. Visst, jag kommer behöva leva lite snålare än idag (då jag inte lever speciellt snålt alls), men det är det helt klart värt. Ett förstahandskontrakt är inget man sumpar! Speciellt inte dessa tider då det är sjukt svårt att skaffa lägenhet för många. 
 
Tur att popcorn är billigt!

En bättre dag i mitt liv

Vaknade till en början upp med ett mysigt sällskap vid min sida.
Gick och fixade frukost på sängen (vardagslyx är så viktigt ibland!) och lagom tills den var uppäten så ringde telefonen och en kvinna berättade att jag fått ett förstahandskontrakt i Hässelby strand. En tvåa på 60 kvadrat. Hur underbart är inte detta? Jag blev så glad. Ett delmål i livet avklarat. Tusen kvar, men ändå på god väg!
Under dagen har jag tagit det väldigt lugnt. Det har varit mycket arbete och tänkande hemma i den lilla ettan jag för tillfället bor i. Datorerna har jobbats varma och hjärnorna har jobbat hårt. Jag har pluggat teori för fulla muggar och en annan har fixat hemsidor. Däremellan gjordes en god bulgursallad med halloumi. Brukar sova på dagen när jag jobbar natt, men idag har min hjärna varit så fullspäckad så det har inte gått. Fick en liten powernap på kanske 15-20 minuter. Men det gör inget, för jag har ändå varit full av energi!
Igår tränade jag mage, vilket har gett resultat idag - fasen vad det svider, men jag gillar't. Vill träna mer! Det var grymt kul.
Nu är nattpasset snart över och det har också gått fort. Det mesta har gått som på räls idag. Kan det inte alltid vara såhär?
 

Måndag!

Tjollahopp!
Idag fick jag ett litet ryck och kände att jag behövde nya skor, så jag åkte helt enkelt till Vällingby och köpte ett par. Haha. Sköna och fina - me like
Sedan åkte jag hem igen och städade lite och nu på kvällskvisten mötte jag upp M - vi satte oss på O'Learys och tog ett varsit glas och delade på lite snacks och efter det blev det bio. Hypnotisören, som var väldigt bra! Nu är vi hemma igen - sova snart!

Mikaela Holm

Happy girls are the prettiest!

RSS 2.0