trött_tjej_90

Tjaaa
Hoppas ni haft en rolig/mysig/trevlig/festlig-någonting-helg.
Själv har jag jobbat från 20 till 05 både fredag och lördag så idag är jag trött som ett as. I både kropp och huvud. Löning och allt, plus att vi var lite för lite personal. Det känns nästan som att jag är typ bakis, fastän jag gjort mest nytta. Båda dagarna stannade jag på jobbet till klockan 6 och tog första spårvagnen hem för jag var så trött i rygg och ben. (jag behöver inget gymkort! Mitt jobb är min träning, hehe)
Idag vaknade jag klockan 11, efter att ha somnat runt halv 8 på morgonen. Åkte hem till mami och kollade lite på tv, sedan slocknade jag och vaknade vid 18 av att mamma och Anders ringde och frågade vad jag ville ha för mat från...*tam tam tam tam*... Donken! Haha. Så nu har vi precis käkat och jag skulle verkligen, verkligen behöva plugga nu, så vi får se om jag orkar det. Mitt huvud känns som en tung sten.

Halvdan mobilbild på mig och fina Sara från i onsdags när jag var ute med henne och Cissibusen

Tisdag 25 januari

Godkväll!
Idag är alla glada för idag får alla pengar!
Jag fick ingen vidare uppmuntrande lön eftersom jag var i Thailand i december, men som tur var hade jag kvar från förra månaden så jag överlever.
Idag var jag hemma och slappade. Somnade till och blev väckt av att mami ringe. För att inte somna om igen bestämde jag mig för att åka till Vällingby och kolla lite i affärer.
Kom hem med en väska, en klänning, en bh och två ringar. Snart får någon sätta köpstopp för mig när det gäller ringar.

Förresten så har vi .. eh.. fyra digitalkameror och en systemkamera här hemma men jag hittar fan inte en enda sladd till någon. Tragiskt. Jag måste hitta någon av sladdarna och ta lite bilder snart. Lägger ju in bilder från 2009, hur kul är det på en skala?

Tycker synd om mig själv

Nu tycker jag synd om stackars mig. Alla har roligt utom jag. Jag är bjuden på både middag och fest men inte fan kan man komma. Tråkigt. Jag ska jobba. Jag vill jobba, jag gillar mitt jobb och att jobba. Men det lockar när man blir bjuden på saker. Slutar klockan 5 imorgonbitti så jag kan ju alltid komma på efterfesten?
Nästa helg jobbar jag också både fredag och lördag men sedan är jag ledig lördagarna den 5e, 19e och 26e! Då får alla bjuda mig på allt ni vill. Bra, deal.

Idag har jag vaknat, käkat frulle, somnat igen, kollat på tv, suttit vid datan, pluggat, gått och köpt cola och tamponger och nu ska jag snart till jobbet. Fan vilken partylördag.

Jaja. Jag har roligt med mina kollegor. Jag får mig ibland ett gott skratt av fulla människor. Jag tjänar pengar. När jag tar halv 6-tåget hem är jag den enda på tuben som mår bra förutom dom som är på väg till jobbet. Imorgon har jag ingen bakfylla. Tänk rätt.


finis

Lite mer än tre år

Nu på lördag har jag och David varit tillsammans i 3 år och 1 månad.
Det är helt sinnessjukt hur snabbt tiden går?
Vi har hunnit med så himla mycket.
Vi har varit i Grekland, Egypten och Thailand.
Vi har även varit på massor av kryssningar till Finland, Estland och Lettland.
Vi har haft våra tjaffs och vi har haft så otroligt roligt.
Vi har varit i Göteborg, Karlstad, på Gällnö och Sandhamn.
Vi har bott på lite olika ställen tillfälligtvis och testat hur det är att bo tillsammans. It works! Och därför har vi köpt vår egna lägenhet.
På min 19årsdag frågade han om jag ville förlova mig och självklart ville jag det, ingen tvekan.
Vi kan ännu knappt sova utan varandra och ringer och skickar söta sms till varandra såfort vi inte ses.
Under dessa år har det knappt varit (isåfall lite från min sida, hehe) några svartsjukedraman och vi litar på varandra. Han har sina grabbkvällar med bira på barer runtom i stan och jag har mina tjejkvällar med vin och dans.
Vi skämtar, pussas, kramas och skrattar varje dag.
Jag älskar denna man.

sommar

Sitter och funderar på vad jag vill göra i sommar. Jag och David vill väldigt gärna åka någonstans men jag vet inte riktigt hur jag ska göra, eftersom vi faktiskt flyttar till vår lägenhet i slutet av detta år/början av 2012. Jag vill åka någon vecka utomlands men samtidigt spara pengar till möbler och hyra till vår lya. Vi får se hur det blir, längtar iallafall sjukt mycket tills värmen kommer!
Bilder från sommaren 2009:












Tisdag

Igår när jag skulle sova, mådde jag som ett svin. Ont i halsen och allmänt dåsig i hela huvudet.
Idag vaknade jag runt nio, åt frukost och duschade, sedan skulle jag lägga mig i sängen och vila med David som fortfarande sov, men jag somnade och blev väckt av David halv två. Så länge sover jag verkligen aldrig och det är väl ett litet tecken på att jag är sjuk. Skulle egentligen behövt/behöva plugga idag men jag har verkligen ingen ork alls.
Just nu sitter jag och kollar på 21. En pokerfilm jag sett förut, men den går på kanal+ och är bra. Väntar tills 2½ men ska börja på trean.
Hur  som haver ska jag vara barnvakt imorgon och kanske träffa Cissi på vår vanliga onsdagsdejt, på torsdag, fredag och lördag jobbar jag. Mår jag för pissigt på torsdag får jag sjuka mig, för jag jobbar hellre mina långa pass på fredag och lördag, men jag hoppas slippa sjukanmäla mig överhuvudtaget.


bild från Gällnö i somras

Tova 21

Grattis på födelsedagen världens bästa vän!

I Love you

Visste ni detta om lilla Mikaela?

  • Jag har bara en smilegrop
  • Jag kan dricka (typ flera liter) mjölk när jag är bakis
  • Jag somnar alltid i samma ställning. Ställningen jag alltid somnar i är framåtstupat sidoläge. Många människor somnar faktiskt så, eftersom man har lättast för att andas i den ställningen. Visste ni det? Undantag är när jag "inte ska" sova, som tillexempel när jag somnar i soffan.

  • Jag snarkar alltid när jag ligger på rygg.
  • Nu på senaste får jag ganska ofta till detdär fula "gris-ljudet" när jag skrattar. Haha, nöff.
    Mamma och mormor gör också så ibland. Tror de ligger bland oss kärringar i släkten.
  • Jag är typ beroende av tandråd.
  • Sover alltid med ett vattenglas/flaska bredvid sängen
  • Sedan något år tillbaka har jag jättelätt att gråta till filmer. Senast var igår när jag och David kollade på Wallander. Hans hund skadade benet och jag grät som ett barn. Sen grät jag när hunden blev frisk igen också. Jag har någon noja på just djur i filmer. Varför?
  • Såfort jag kommer hem byter jag om till mjukiskläder. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att ha jeans eller kjol hemma (om vi inte har gäster såklart)
  • Jag är en sms-nörd. Kan öppna mobilen, gå in på sms och skriva smset utan att ens kolla ner på mobilen. Sedan måste jag såklart kolla vem jag ska skicka till, haha. Än så länge har jag bara skickat 25 sms idag. Det brukar kunna bli många gånger fler, haha. (jag har sms-abonnemang)
Nu hinner jag inte skriva fler saker, ska iväg till Vällingby med min älskling för att äta middag och kolla på bio. Vi ska se The Tourist. Någon som sett? Bra?
Pusshej


Hahaha, jag kan inte sluta skratta när jag ser den här bilden.
Jag och David var på kryssning till Helsingfors och när vi gick av båten där så gick vi runt lite och sedan satte vi oss på ett café. David skulle bara gå på toaletten och när han kom tillbaka sov jag som en stock.
Trött tjej alltså. Haha.

Fredag

Goddag.
Ligger i sängen och har ont i min visdomstand igen. Får det ca en gång i halvåret och det är alltid samma sak. Känns som att tandköttet är infekterat och kan inte äta på den sidan. Får sedan ont i den sidan av halsen, blir svullen i munnen och får ont i tinningen och örat. Härlig liten tand, va? Har frågat om jag kan operera ut mina visdomständer men tandläkaren rekommenderar mig att inte göra det eftersom dom tydligen växer rakt. Så jag får väl stå ut med detta.

I onsdags var det lite festligheter på gång. Började hos Nisse, vidare till Collage och avslutade i någon enorm lägenhet någonstans nära Stureplan, haha. Somnade halv sju.

Inatt blir det jobb och imorgon blir det jobb igen. Hade egentligen andra planer för imorgon, men jag tog jobbtiden istället.
Nu ska jag göra en liten läxa (började skolan igår) och sedan ska jag nog sova lite innan jobbet 19-04


Maria, Anton, Fia och Jag
Tuk tuk-åkande i Thai

bra låt

10 januari 2011

Tjena!
Idag börjar nästan alla jobba och gå i skolan. Själv trodde jag att jag började i Februari, men det är en av kurserna som böjar då, och en börjar på onsdag. Fast den som börjar på onsdag är en distanskurs så jag ska inte gå varje vecka. Problemet är bara att jag inte fått någon kallelse så jag har ingen aning om vilken sal jag ska vara i och när jag ska vara där. Inte speciellt roligt om jag åker dit på morgonen, och så visar det sig att den börjar på eftermiddagen. Får ringa skolan imorn. Det är bara massa problem med skolan och CSN hela hela tiden så jag antar att något går snett nu med. Haha.
Jag har iallafall fyllt i lite papper och så nu. Ska köpa frimärke och lägga på lådan när jag åker hem till David om ett tag. Vi ska sova där ikväll och han jobbar till klockan 21.
Tvättar även mina jobbkläder och har tagit några extrapass nu i Januari eftersom jag kommer få årets sämsta lön nu när jag inte jobbat på hela December (jo, 13 timmar..). Jag är så duktig idag.

Som ni märker hade jag inget roligt alls att skriva. Ville uppdatera bara för att.


Thailandbilder

Hotellrum:


Börjar med lite bleka bilder från första dagarna:
Jag och David

Pappa, jag, David

Elin och Sofia


Poolhäng:

Sofia och David

David äter min tå


Anton och Papi


En utflykt jag och David åkte på själva på vår treårsdag:





Utgång med min fina syssling Anna:




Utflykt med hela familjen, till bland annat Phi Phi islands två olika öar:








Jul:


Där fick ni lite bilder iallafall.
Jag har massa, massa fler bilder, men jag orkar inte lägga upp alla faktiskt.
Ni kommer få bilder lite då och då som jag stoppar in i olika inlägg.

arg

Här skriver jag mest om vad jag gjort under dagen och kommer att göra under morgondagen. Lägger in bilder och skriver roliga saker som hänt. Men nu tänker jag skriva något annat.

Kom hem från jobbet för någon timme sedan men är för arg för att sova just nu.
Jag jobbade från 19 till 04 och tyckte att det var riktigt roligt efter semestern - ända tills några kunder kom och förstörde mitt humör.

Jag stod i kassan i mitten av kassalinjen, och några snäpp bredvid mig stod min kollega som vid tretiden fick tre tjejer som kunder. Dessa tjejer (speciellt en av dem) hänger över disken, råstirrar på mig när jag går fram och tillbaka för att hämta pommes frites och dricka, och ger mig högljudda, kränkande kommentarer.

Hon slänger ur sig massor som "gud vilken smal tjej...kolla på henne..fy. Hon kan väl knappast äta maten från stället hon själv jobbar på"
Någon av hennes vänner säger då att hon tycker jag är fin. Då svarar den andra igen att "nej, hon (jag) är äckligt smal" och så vidare.

Just nu ångrar jag att jag inte gick fram och tog en diskussion med henne. Jag brukar aldrig, aldrig tillåta att någon säger något sådant om mig. Jag är alltid rak på sak och om jag hör någon gäst eller person överhuvudtaget säga något negativt om mig så ifrågaställer jag alltid det.

Varför i helvete gjorde jag inte det nu? Varför lät jag mig kränkas av henne så som jag gjorde? Varför lät jag henne förstöra den sista jobbtimmen och resten av min morgon? En betydelselös människa med lågt självförtroende som henne.

Jag är förbannad på henne som sjönk så lågt som människa, och jag är jävligt arg på mig själv som tillät henne att göra mig ledsen och förbannad.

För henne är det säkert något hon gör dagligen. Men för mig är det inte accepterat att göra så.
Hon såg väl ut som motsatsen till mig kan jag ju tillägga, men om jag hade ifrågasatt henne och börjat diskutera, så skulle jag aldrig kommenterat hennes utseende, för jag vet inte ens vem hon är. Jag kan inte ens hennes namn. Och hon kan inte mitt.



Jag vet egentligen att jag är fin som jag är.

En liten del av shoppingen

I Thailand shoppade jag:

2 klänningar
1 tröja
1 linne
3 trosor
1 väska
4 skor
2 solglasögon
1 "skål"
4 örngott
1 plånbok
2 fotlänkar
1 halsband
2 armband
9 ringar
3 örhängen
1 spel
1 sminkväska
1 fotoalbum

Jag vet inte om jag glömt något nu, men det blev alltså en hel del.
Visar lite utav det nu. Har inte ens hunnit fota allt.

2 armband

3 örhängen



9 ringar + sminkväska

En av klänningarna + solglasögon. Köpte ett par till likadana fast gröna också

Skålen

Fick lite blommor på naglarna också

Mer shopping kommer förhoppningsvis snart!

Sandhamn

Nu ska jag till Sandhamn för ännu mer lyx.
Massage, spa, bad, god mat, gott sällskap och övernattning.
Kommer tillbaka imorgon.
Snart börjar verkligheten igen, men inte riktigt än.

Imorgon gör jag inlägg med bider och shopping.
Puss

Hemma i Sverige

Oj vad längesen det var jag bloggade!
Jag har haft det helt UNDERBART i Thailand och jag vill bara tillbaka. Förutom mina nära och kära har jag inte längtat hem för fem öre. Älskar det landet och allt där. Åh.
Vi kom hem 21 på nyår, tog en taxi hem direkt, bytte om och åkte till Davids kompis Gustav som bor i Rådmansgatan. Det var jättetrevligt och vi kom hem runt femtiden. Hade då varit uppe i 27 timmar, kul!
Vaknade sedan klockan 11 och hela dagen igår var jag så himla trött. Kom lite folk över till David på middag men eftersom jag ligger 6 timmar före i tiden så blev jag så trött och slocknade klockan 10. Sov i 11 timmar så nu har jag återställt mig lite.

Jag försöker hitta min kamerasladd så ni ska få lite bilder, men den är fan borta. Anders kommer hem sen så då ska jag fråga om lite hjälp. Har mycket shopping och fina badbilder att visa er!

Imorgon åker jag och David till Sandhamn!

Mikaela Holm

Happy girls are the prettiest!

RSS 2.0